Ciulama de pui cu ciuperci si smantana

de babi5 in Pui, 18 Mai 2013 | 11931 vizualizari

 

Azi am avut ghinion am avut ghinion la scris de trei ori am scris reteta si cind trebuia sa o salvez mi se inchidea calculatorul cine stie la ce am dat accept .. Azi am facut ciulama de pui cu ciuperci fiindca dumineca nu gatesc de foarte multi ani si este un fel de mincare pe care-l putem reincalzi ..fiindca eu gatesc si pentru parintii mei am facut dintr-o cantitate mai mare ,voi va orientati .. dupa numarul membrilor de familie .. si asa scadeti sau adaugati la cantitate ..

 

INGREDIENTE

  • 1 pui cca. 2 kg .
  • 3 cepe mai mari
  • 3 fire de usturoi verde (sau puteti folosi normal )
  • 1 ardei gras rosu
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • 1 foaie dafin
  • 2 cutii ciuperci (350gr /cutie )
  • 1 cutie smantina
  • 4 oua
  • 1 lingura faina
  • patrunjel verde
  • ulei ..
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci si smantana:

Se curata bine puiul si se spala. Se transeaza bucatele potrivit de mari, apoi intr-o cratita punem uleiul la incins. Stergem bucatile de carne cu un prosop de bucatarie absorbant, ca sa nu stropeasca la contactui cu uleiul, apoi il prajim pe ambele parti. Potrivim de sare, piper, vegeta si punem apa calda, atat cat sa acopere carnea. Acoperim si lasam la foc mic sa fiarba.

In alta cratita cu ulei punem ceapa, ardeiul, usturoiul pe care le-am spalat bine in prealabil si le-am tocat marunt. Apoi lasam sa se caleasca putin, adaugam ciupercile bine spalate, potrivim de sare, piper, adaugam foaia de dafin si punem putina apa. Lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand carnea este fiarta la jumatate adaugam ciupercile si mai lasam sa fiarba la foc incet pana carnea este fiarta.

Intr-un bol spargem cele patru oua, le batem bine-bine, apoi adaugam smantana si faina, frecam bine in continuare, sa nu ramana cocoloase si punem peste carne si ciuperci. Amestecam incet sa nu se farimiteze bucatile de carne, mai lasam la fiert 5 minute. Asezonam cu o ploaie de patrunjel verde si gata de servit.

Pofta mare sa aveti 

TIPS-URI

1

Ca si garnitura la ciulama puteti folosi cartofi ,orez ,mamaliguta

2

Eu o sa servesc cu cartofi noi

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

babi5 1

19.05.2013, 18:46

mirela 0911 multuesc mult

Teo 1

20.05.2013, 23:19

babi, te-ai''jucat frumos''!

babi5 1

21.05.2013, 12:28

frumos si gustos Teo pe incercate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu pui si ciuperci